31 Ağustos 2015 Pazartesi

ARKADAŞLIK SORUNLARI 😨



Sorun başlıkları ;
*Başkasının yanında beni küçük düşürücü şeyler söylüyor
*Onu kıskanıyorum
*Sürekli kendi problemlerini anlatıyor
*Arkamdan konuşuyor

*Başkasının yanında beni küçük düşürücü şeyler söylüyor

--- Bunu her zaman yapıyor;

Arkadaşlığın kısa süreliyse onu bu konuda uyar eğer yapamam diyorsan  takmamaya bak ona soğuk davran ve aynı ortamda bulunmamaya çalış kısacası eğer senin yanında durup beraber espiriler yapıp gülüp eğlenmek yerine  seni küçük düşürücü şeyler yapıp başkalarını güldürdürüyorsa o anda sen de gül ve sonra arkadaşlığınızın arasına mesafe koy , onunla ilgilenmemeye başla. Çünkü onun amacı senin arkadaşın olmak değil insanları güldürmek ve daha çok sevilmektir.

--- Yalnızken hiç böyle biri değil ve arada yapıyor;

Siz yalnızken seninle alay etmiyor beraber gülüp eğleniyorsanız ve genelde aranız iyi ise  ona bundan rahatsız olduğunu söyle özel şeylerini herkesle paylaşmak istemediğini yada espirilere konu olmanın hoşuna gitmediğini söyle iyi karşılık vermek zorunda çünkü bu seni ilgilendiren bişey ve yine önemsememeye devam ederse bu da senin sinirini bozuyorsa ciddi bir konuşma yapmalısın. Sana iyi bir şekilde cevap verir ve yine yaparsa tekrar konuş. Eğer seni önemsemez buna mı takılıyosun gibi yanıtlar verirse sana değer vermiyo demektir ki bu da bundan sonra  onla geçirdiğin vakitlerin boşuna olacağını gösterir. Çünkü  ikinizin arasındaki problemi  önemsemiyor ve çözüm bulmaya çalışmıyor ilerideki daha büyük sorunlarınızda da bu böyle olacaktır ve yine sen bundan rahatsız olurken o takmayacaktır. Bu yüzden sen şimdiden takma , eğer sen onla bunu konuşunca konuyu başka şeylere götürürse normal konuş ve zamanla uzaklaş ondan.

Sana değer veren arkadaşların varken böyleleriyle uğraşmana gerek olmadığını düşünüyorum.




*Onu kıskanıyorum

Ne yönden kıskandığın önemli.

---Görünüşünü kıskanıyorsan;

Uzmanlar özellikle ergenlik (12-21 yaş) döneminde duyguların fazlasıyla baskın olduğunu söylüyorlar. Kendini dünyanın merkezi gibi görebilir  güzel veya yakışıklı olduğunu düşünebilirsin ve senden daha güzel birini gördüğünde buna tahammül edemeyebilirsin. Yani arkadaşının görünümünü kıskanman çok normal. Bu huyundan bu dönemde vazgeçmen çok zor eğer arkadaşınla aranın iyi olmasını istiyorsan bunu aşman gerekiyor.Kendine odaklanmaya bakmalısın. Ondan daha güzel olmak yerine kendine yakışanı giymeli en iyi şekilde hazırlanmalı kendini güzel hissetmelisin. Herkesin  göz zevki farklı kimisi onu güzel bulurken kimisi seni güzel bulur. Kendine güvenmek için önce kendini sevmelisin ve arkadaşını kıskanmaktan vazgeçmeli ona ayak uydurmaya çalışmalısın. Sen onun güzelliğini kıskanacağına bırak herkes sizin arkadaşlığınızı kıskansın! Günümüzde herkes güzel olabilir ama  arkadaşını bir daha bulamazsın.

--- Sevgilisinin olmasını kıskanıyorsan ; BENİM NEDEN YOK?

Eminim bu kıskançlığın sana bile saçma geliyor ama kıskanıyorsun. Ergenlik çağında bunu kıskanman da çok normal. Arkadaşının sevgilisinin olması senin ondan çirkin olduğun daha kötü biri olduğun anlamına gelmiyor. Sadece sevgilisi var ve bu çok normal belki ayrılırlar belki aylarca devam eder ve sen onu  kıskanmak  yerinde yanında olmalısın çünkü senin sevgilin olunca onun triplere girip senle konuşmamasını seni kıskanmasını istemezsin değil mi? Ama bundan yine de rahatsız oluyorsan sevgilisini anlatmaya başlayınca konuyu değiştir ve beraber eğlenmenize bakın.

---Diğer arkadaşlarıyla senden daha samimi olmasını kıskanıyor seni onları sevdiği kadar sevmediğini düşünüyorsan;

Bırak istedikleriyle eğlensin yakın olsun senden daha iyi değiller ya! Sen arkadaşına değer veriyorsan ve o da sana değer veriyorsa gerisi pek de önemli değil . Hem senin de ondan başka sevdiğin arkadaşların var. Bir yere kadar kıskanman güzel bişey ama psikopata bağlama ve arkadaşını her an takip etmeyi bırak ve sen de eğlenmene bak , eğer böyle yaparsan göreceksin ki daha az kıskanacaksın.




* Sürekli kendi problemlerini anlatıyor

---Eğer her zaman anlatıp seni sıkıyorsa bir şekilde konuyu değiştirmeye çalış ama bu komik şeyler atarak ya da espiri yaparak olmasın çünkü arkadaşın alınabilir. Onun yerine benim de bir arkadaşıma olmuştu diyip başka bir olayı anlat belki bu şekilde konu değişebilir. Bunu sürekli yapıyorsa kısa kısa cevaplar ver arada uzun yaz sıkıldığını anlasın. Eğer arkadaşınla ilişkini bitirmek istemiyorsan dinlemekten başka çaren yok yani...
Eğer buluşunca anlatıyorsa biraz önerini söyle ve  " biz üzülmek için mi buluştuk gel boşverelim biz keyfimize bakalım " de , sonra onu eğlendir hemen sana katılacaktır.

---Eğer çok fazla sorunlarından bahsetmeyen biriyse ve sana problemini anlattıysa onu dinlemelisin ne kadar sıkıcı ve sana göre önemsiz bir problem olsa da.




*Arkamdan konuşuyor

---Arkandan konuştuğunu ilk kez farkettiysen ve bu senin sinirini bozsa da acele etme. Düşün sen de onun arkasından konuşmuşsundur. Çünkü bu insanın doğasında var. Bunu ilk kez ve pek de önemli olmayan bir nedenden yapmışsan üstelemene gerek yok. Arkadaşlığını bu küçük sorun yüzünden bitirme!

---Sürekli arkamdan konuşuyor , hissediyorum

Eğer durum böyleyse zaten o senin en yakın arkadaşın değildir. Ona daha az kendini anlat ve onunla çok konuşma.


Canan

Whatsapp’daki Tiklerin Anlamı Nedir

Whatsapp'daki Tiklerin Anlamı Nedir

Whatsapp’ta mesaj gönderdiğiniz zaman yanında tik işaretleri oluşur. Bu tiklerin diğer adı da onay işaretidir. Whatsapp onay işaretleri ve anlamları aşağıdaki gibidir.
  • whatsapp-tek-tik Tek tik onay işaretinin anlamı whatsapp mesajınız karşı tarafa gönderildi demektir.
  • whatsapp-cift-tik Çift tik onay işaretinin anlamı whatsapp mesajınız karşı tarafın telefonuna başarılı bir şekilde iletildi demektir.
  • whatsapp-mavi-tik Mavi çift tik onay işaretinin anlamı whatsapp mesajınız karşı tarafa gönderildi ve karşı taraf mesajınızı okudu demektir.
Eğer karşı tarafa gönderdiğiniz mesajda sadece whatsapp-tek-tik tek tik işareti yer alıyorsa bunun farklı sebepleri olabilir.
1. Karşı tarafın telefonu kapalı olabilir.
2. Karşı taraf iPhone kullanıcısı ise gönderdiğiniz mesaj bildirim ekranında görülüp açılmamış olabilir.
3. Karşı taraf sizi whatsapp’da engellememiş olabilir.
4. Karşı tarafın internet bağlantısı olmayabilir.