4 Eylül 2015 Cuma

Kot pantolonlar nasıl yıkanmalı?⚠

Kot pantolonları yıkarken solmaması ve yıpranmaması için dikkat etmemiz gereken bazı unsurlar var. Kotların 6 ayda bir yıkanması gerektiği söyleniyor. Bu pek de iyi bir yöntem gibi durmuyor ama çok sık yıkıyorsanız daha az yıkamaya özen gösterin.

Yıkamadan önce ceplerini kontrol edelim ve iç yüzünü dışına çıkaralım ,

*Makineye atacaksınız oda sıcaklığında 20-30 dereceyi aşmayan sıcaklıkta yıkanmalı veya hassas programa ayarlanmalı. Makine yıkama  ve sıkma işlemini bitirince kot pantolonunuzu çamaşır makinesinde bekletmeden çıkartın. Banyo nemli olduğu için kot rengini geri kazanıyor orada kurutabilirsiniz veya güneşi görmeyeceği herhangi bir yerde. Asarken iç yüzünü tekrar içine çevirip , bel kısmından asmaya özen gösterin.

*Elde yıkamak daha iyi bir yöntem yine iç yüzünü dışına çevirip fazla sıcak olmayan suda dikkatli bir şekilde yıkayın daha sonra pantolonunuzu eski haline çevirip bel kısmından güneş görmeyen yere asın.

Yıkadıktan sonraki günlerde kot pantolonunuzun kirlendiğini düşünürseniz sıkıca kapatılmış poşete koyup buzluğa koyun ve en az 5 saat bekletin. Çıkarınca daha temiz olduğunu hissedeceksiniz.


Canan